Kartingissa on useita kilpailuluokkia

Suomessa kartingia voi harrastaa lähes koko elämän. Harrastusmahdollisuuksia on kaikille lapsista aikuisiin ympäri maata. Lapsille ja nuorille tarjolla on kuitenkin eniten kilpailuluokkia ja mahdollisuuksia kansallisten kisojen lisäksi myös kansainvälisiin mittelöihin. Tytöt ja pojat kilpailevat samoissa luokissa.


Yleisesti ottaen karting aloitetaan noin 7-vuotiaana. Sen aloittamiseen vaaditaan l
ähinnä kilpailunhalua ja vauhdista nauttimista. Cadett-luokassa voi alkaa kilpailla heti. Tämän kilpailuluokan autoissa on 60-kuutioinen moottori ja vapaakytkin. Auton ja kuljettajan yhteispaino on Cadett-luokassa oltava vähintään 85 kiloa. Seuraavaan harrastusluokkaan noustaan 9-vuotiaana. Microssa eli harrastaja 95-luokassa käytetään 95-kuutioista vapaakytkinmoottoria, joka käynnistyy akun nappia painamalla. Microluokassa auto ja kuljettaja saavat painaa yhteensä vähintään 100 kiloa. Sekä Cadet että Harrastaja 95 ovat harrastajaluokkia, joissa on vain seurojensisäisiä ja alueellisia kilpailuja.

Ensimmäinen kansallinen luokka, Raket junior, seuraa Micro-luokkaa. Siinä kilpailevat ovat noin 10-16-vuotiaita. Käytettävä moottori on sama kuin Harrastaja 95-luokassa, mutta pakoaukon kuristin on poistettu sek140704-F-NG741-018_go-carts_during_Celebrate_America_at_Yokotaä kuljettajan ja auton yhteenlaskettu minimipaino on suurempi, 116 kiloa. Microsta poiketen, kaasutinta voi säätää polttoaineen ja ilman sekoituksen muuttamiseksi Raket-luokassa ajon aikana kaasuttimen yläruuvin avulla. Yleiseen luokkaan voi siirtyä Raket juniorista, kun on saanut suoritettua 5 hyväksyttyä debytanttikilpailua.

Yksi voi verrata karting kanssa pokeria. Se ei ole vain onnea vaan taitoa tarvitaan kilpailtaessa.

Jos Raket juniorin aikana kuljettaja ei kykene pääsemään yleiseen luokkaan, hän siirtyy Yamaha junior-luokkaan, jossa kerätään nousupisteitä. Sen alaikäraja on 13 vuotta. Yamaha junior-luokasta kuljettaja voi nousta Yamahan yleiseen luokkaan samaan tapaan kuin Raket junior-luokasta Raketin yleiseen luokkaan. Myös Raket-luokassa saaduilla pisteillä pääsee Yamahan yleiseen luokkaan, eli jos kuljettaja on jo raketin aikana saanut tarvittavat pisteet kasaan, voi hän kilpailla myös Yamahan yleisessä luokassa.

Aikuiset voivat kilpailla myös joukkuekilpailuissa harrastetasolla ympäri Suomea. Harrastajille on tarjolla erilaisia kilpailuja.

Eri kilpailuluokissa numeroiden ja kilpien värit autoissa vaihtelevat. Kilpailukausi jatkuu yleensä kevään ja kesän läpi. Talvisin voi ajaa ja kilpailla sisähallien radoilla, joilla kuitenkin taso on usein kova.
Kansainväliset luokat ovat KF ja KZ. Niitä varten vaaditaan kv-lisenssi. Sen voi lunastaa samoilla edellytyksillä kuin kansallisenkin lisenssin. Jotkut jatkavat kartingista esimerkiksi formuloihin tai ralliin.