Rata kiertää ennalta suunniteltua ja yksinkertaista kehää, ja autot pyyhältävät vinhasti sen uomia eteenpäin. Karting-harrastus kysyy intoa, mutta myös tarjoaa siihen liittyvisä palveluita ja tuotteita. Karting-autotkin tarvitsevat varaosia, moottoreita ja ties mitä kaikkia tarvikkeita. Runsas karting-alaa palveleva yritystoiminta kukkii ja tuottaa omistajilleen lainkin vaatimaa ja edellyttämää osinkoa, voittoa, kun huiseja brändejä, Maranello-auotoja ja muuta kivaa myydään alan harrastajille ja karting ratoja ylläpitäville yrityksille. Eikä ole autosta mihinkään, jos kuskilla menee vain sormi suuhun. Tarvitaan valmennusta ja koultusta ja johan lähtee!

Perustipa joku oheispalveluita toimittava yritys omia tiimejäänkin, kuljettamaan hurjia autoja kilpailussa kautta maailman. Tiimissä kuljettaville on tarjolla ammattitaitoisen henkilökunnan asiantuntemus ja ohjaus, alan huippua oleva kalusto ja siisti, ammattimainen varikkoympäristö. Näillä eväillä menestyminen on huomattavasti helpompaa.

Tällaiset karting-radan ohessa syntyneet tiimit niittivät menestystä ja kunniaa niin Suomen kuin maailmankin mittapuussa. Nuoret innokkaat rattien vääntäjät pääsevät heti pikku autojensa kanssa tutustumaan urheilun monidsc0151naiseen toimintaan ja logiikkaan. Saattoi käydä niinkin että jo muutamassa vuodessa tällaisen radan kupeeseen syntyneen, spinn-off, tallin tiimin iloksi tuli maailmalta yhteistyösopimuksia ja sitä kautta uutta kosketuspintaa maailman markkinoille ja tapahtumiin. Yhteistyösopimuksilla on tärkeä merkitys, kun tarkoitus on auttaa kehittämään lahjakkaita nuoria karting-kuljettajia pitkällä tähtäimellä, aina F1-luokkaan saakka. Suomessahan innokkaita nuoria ratinvääntäjiä riittää!

Kartingtiimin toiminta jatkuu kuten ennenkin, ja mikäli on mahdollista, se on peräti saanut uutta potkua formulatoiminnasta – nyt monilla nuorilla on tavoitteita, joihin tähdätä harjoittelullaan. Kasvatit voivat jatkaa saman seuran suojissa tuttujen tiimikavereiden ja valmentajien johdolla, ja kehittyä monipuolisesti kuljettajina. Myös kartingtuotteiden maahantuonti jatkuu kuten ennenkin.

Pienten ja kiukkuisten karting-autojen vipeltäessä tuhatta ja sataa ympäri rataa, pitää ratayritys huolta asiakkaistaan ja kasvateistaan. Kotimaisia alan harrastajia riittää eri tasoilla, moni osallistuu sen toimintaan ja kehittää alaa Suomessa. Korpikansalla on pitkä ja menestyksekäs historia autourheilun parissa. Kun kartta on hallussa, silmä kovana tien poskeen, kaasujalka kunnossa, voi rattia vääntää ja mutkat suoriksi, tavoitteet täyttyvät eikä sattumalle jää sijaa!